Ποιοί είμαστε

Η CONCRETAN αποτελεί μέλος του σύγχρονου επιχειρηματικού σχηματισμού, του ομίλου ΕΤΑΝ που από το 1967 δραστηριοποιείται στην έρευνα – τις μελέτες – την τεχνολογία – την παραγωγή και την συντήρηση κατασκευών ΒΕΤΟΝ, με ορόσημα:

  • 1967-1990 :

α. Μελέτες προκατασκευασμένων προεντεταμένων γεφυρών (ΔΕΡΒΕΝΙΚΟΥ, ΚΡΙΟΥ, ΚΡΑΘΗ στην εθνική οδό Κορίνθου Πατρών – Υψηλή Γέφυρα Ρυμνίου στην τεχνητή λίμνη του Φράγματος Πολυφύτου), Κελυφών ( αποθήκες ΣΙΔΜΑ ΑΕ στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης) και επί πλέον 200 περίπου μελέτες Γεφυρών – Σηράγγων – Προεντεταμένων κατασκευών – Προκατασκευασμένων έργων και Επισκευών-Αναστηλώσεων στην Ελλάδα, (μεταξύ των οποίων η αποκατάσταση του Αρχαιολογικού χώρου της Κνωσσού και της Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης).

β. 3.000 περίπου έργα επισκευών στην Ελλάδα και εξωτερικό ( Bahrain, Αλβανία). Μεταξύ των οποίων το Palais des Sportes της Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Θέατρο της Αθήνας, το Μέγαρο Προεδρίας της Δημοκρατίας, η μεταφορά των αρχαίων της πλατείας Συντάγματος με το έδαφος θεμελίωσης τους ως στερεού, η Μεγάλη Ξηρή Δεξαμενή (Dry Dock) των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ο Ι.Ν.Υπαπαντής στην Καλαμάτα, η στεγάνωση της λίμνης Υλίκης, το Ναυπηγείο ASRY του Περσικού Κόλπου.

  • 1991-2009:

800 περίπου έργα προκατασκευής ΒΕΤΟΝ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αλβανία, Κύπρος) μεταξύ των οποίων το Ξενοδοχείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αθήνα, το συγκρότημα του ΟΣΕ στο Θριάσιο Πεδίο, πλήθος Τουριστικών Συγκροτημάτων και 9 Εκκλησίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αλβανίας.

  • 2010-Σήμερα

α. Μελέτη και κατασκευή του εμβληματικού Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Queen Alia στο Αμάν της Ιορδανίας, την Μελέτη και κατασκευή 299 σχολικών κτιρίων από προκατασκευασμένα στοιχεία ΒΕΤΟΝ διάσπαρτων σε όλη την επικράτεια του IRAQ (μέχρι την διακοπή του έργου από την Al Qaida και μετά από το ISIS), την μελέτη Πύργου κατοικιών με 45 ορόφους και συνολικό ύψος 165m στην Doha του Qatar και την πιστοποίηση συστήματος προκατασκευής από στοιχεία ΒΕΤΟΝ για πολυώροφα κτίρια 15 ορόφων στην Αλγερία.

β. Ανάπτυξη της υπερλεπτής μεμβράνης από κονία CONETAN® LAMINA πάχους 0.8-1.8 χιλιοστών ως εφελκυόμενου στοιχείου και βασικού δομικού μέλους συστήματος Βιομηχανοποιημένης δόμησης από ΣΥΝΘΕΤΑ ΥΠΕΡΕΛΑΦΡΑ ΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ BETON.

To επιστημονικό δυναμικό της CONCRETAN περιλαμβάνει ειδικευμένους Διπλ. Πολιτικούς Μηχανικούς, δύο εκ των οποίων Διδάκτορες στην Τεχνολογία ΒΕΤΟΝ (και τον ένα εξ αυτών μέλος του Επιστημονικού Διδακτικού Προσωπικού του ΕΜΠ για 15 χρόνια ) και Αρχιτέκτονες ειδικευμένους στην Βιομηχανοποιημένη Δόμηση Κτιρίων από ΒΕΤΟΝ.